Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@10:22:40 GMT

یک دانش‌آموز برای رفتن به مدرسه چقدر هزینه دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۹۰۱۰۸

یک دانش‌آموز برای رفتن به مدرسه چقدر هزینه دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

آنطور که گفته می‌شود، قیمت لوازم تحریر نسبت به سال گذشته ثابت نبوده اما افزایش زیادی هم نداشته است. البته پای کاغذ که در میان باشد، وضع قدری متفاوت می‌شود. قیمت کاغذ طی یک سال و نیم گذشته افزایش قیمت بسیار زیادی را تجربه کرده و همین یک قلم جنس، می‌تواند کل بازار لوازم تحریر را دچار نوسان قیمتی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حداقل قیمت لازم برای خرید لوازم تحریر چقدر است؟ اگر یک خانواده با درآمد متوسط بخواهد علاوه بر شهریه‌های احتمالی و هزینه رفت و آمد بچه‌ها، یک لوازم تحریر ایرانی و با قیمت متوسط تهیه کند، چقدر باید هزینه کند؟

گشتی در بازار لوازم تحریر و قیمت‌هایی که بعضا به صورت آنلاین هم می‌توان به آن دست پیدا کرد، برآورد یک هزینه حدودی را ممکن می‌کند. حداقل اقلامی که یک دانش‌آموز برای شروع سال تحصیلی به آن نیاز دارد شامل مداد، خودکار، پاک‌کن، دفتر خط‌دار و دفتر نقاشی، خط‌کش، جامدادی، کوله‌پشتی و ... می‌شود. قیمت ۱۲ عددی مداد سیاه ایرانی چیزی در حدود ۱۴ هزار تومان است. خودکار ایرانی کیان هم ۷۸۰۰ تومان است که ۵ قلم از آن چیزی در حدود ۴۰ هزار تومان می‌شود. یعنی تا اینجای کار، معادل یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برای خرید خودکار و مداد هزینه می‌شود.

۸۰۰ هزار تومان برای هر دانش‌آموز

قیمت پاک‌کن هم حداقل ۲ هزار تومان است. اما اصلی‌ترین جنس در این میان، دفتر خط‌دار است که با توجه به نوسان قیمتی کاغذ، قیمت‌های مختلفی دارد. از دفتر ساده تا دفترهایی که هر کدام آپشن‌های مختلفی دارند، قیمت‌ها در نوسان است. با این حال، اگر یک بسته معمولی و دولتی دفتر ۴۰ برگ را در نظر بگیریم، چیزی در حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای یک بسته ۵ عددی آن باید هزینه کرد. البته باید توجه داشت که دفتر ۴۰ برگ به سرعت مصرف می‌شود و حداقل نیاز دانش‌آموزان دفتر ۱۰۰ برگ است. اما این هزینه‌ها یک برآورد حداقلی برای شروع سال تحصیلی است.

اگر قیمت ۱۲ هزار تومانی خط‌کش، قیمت ۱۰ هزار تومانی جامدادی و قیمت حدودی ۱۵۰ هزار تومانی را برای کوله‌پشتی در نظر بگیریم، یک هزینه کلی ۸۳۶ هزار و ۶۰۰ تومانی به دست می‌آید. البته در در این رقم، مدادرنگی، ست ورزشی، کفش مناسب برای مدرسه و قیمت کتاب‌های درسی هم محاسبه شده است.

این هزینه‌ها حدودی و حداقلی است و چیزهایی مثل گونیا، نقاله، تراش و برخی اقلام دیگر لوازم تحریر هم به آن اضافه می‌شود. یعنی در مجموع، می‌توان اینطور گفت که یک خانواده ایرانی برای هر یک از فرزندانش، چیزی در حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای وسایل مورد نیاز و حداقلی رفتن دانش‌آموز به مدرسه باید هزینه کند.

البته بسیاری از خانواده‌ها به دلیل حساسیتی که به جو آموزشی دارند و یا مشکلاتی که از مدارس دولتی تجربه کرده‌اند، ترجیح می‌دهند فرزندان‌شان را در مدارس غیرانتفاعی و خصوصی ثبت‌نام کنند. بیشتر دانش‌آموزانی که در این مدارس تحصیل می‌کنند با نگاه به هم‌کلاسی‌هایشان، لوازم تحریر فاخرتر و لوکس‌تری را استفاده می‌کنند.

حوالی یک سال قبل چند دانش آموزان ده ساله چالش نشان دادن لوازم تحریر در شبکه‌های اجتماعی را راه انداختند. ویدئوهایی که منتشر می‌شد نشان می‌داد که خانواده‌هایشان گاهی تا چند میلیون تومان برای خرید انواع مدادرنگی‌های برند و خودکارهای رنگ به رنگ می‌کنند. اما هزینه محاسبه شده در این گزارش حداقلی و مربوط به کالاهای ایرانی است.

اقلام میانگین قیمت 

لوازم تحریر

(شامل دفتر، خودکار، تراش، پاک کن، خط کش، جامدادی، تراش و ...)

حدود ۲۰۰۰۰۰

کوله‌پشتی ۱۵۰۰۰۰

متوسط قیمت روپوش مدرسه

۱۵۰۰۰۰

متوسط قیمت کتاب‌های درسی

۴۰۰۰۰

کفش مناسب برای مدرسه

۲۰۰۰۰۰

ست ورزشی برای مدرسه

۱۲۰۰۰۰ رقم کل: ۸۶۰۰۰۰ تومان 

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دانش آموز مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۹۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود

به دعوت وزارت فرهنگ، آموزش و پرورش و علوم ارمنستان هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت) به منظور آشنایی با روند آموزش زبان فارسی در مدارس ارمنستان، به همراه آرتور مارتیروسیان معاون وزیر فرهنگ آموزش و ورزش ارمنستان از مدرسه دولتی ۳۵ ارمنستان با حدود ۲ هزار دانش آموز به‌عنوان یکی از مدارس فعال در بخش فارسی‌آموزی دیدن کردند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانش‌آموزان فارسی‌آموز را سفیران فرهنگی دانست و گفت: گزارش و مشاهدات در زمینه دانش‌آموزان فارسی‌آموز این مدرسه حاکی است که مردم ارمنستان با مردم ایران روابط دیرینه فرهنگی دارند و به‌عنوان دوست و برادر در کنار یکدیگر هستند.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور افزود: در زمینه تقویت آموزش زبان فارسی در ارمنستان تلاش می‌کنیم و از وزارت علوم و فرهنگ ارمنستان به دلیل ایجاد فضای مناسب آموزشی برای فارسی‌آموزان تقدیر کرد.

وی ابراز امیدواری کرد در پی فرصتی که برای فارسی‌آموزان ارمنستان ایجاد شده، در آینده شاهد توسعه روابط دو کشور و گسترش فرهنگ ارمنستان و ایران باشیم.

مارتیروسیان، معاون وزیر فرهنگ ارمنستان با تشکر از رئیس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشور به دلیل بازدید از مدرسه ۳۵ گفت: زبان فارسی از زبان‌های مورد علاقه مردم ارمنستان است و در وزارت علوم تلاش خواهیم کرد موانع موجود در زمینه فارسی‌آموزی برطرف شود و از هیچ تلاشی برای تقویت آموزش زبان فارسی فروگذار نمی‌کنیم.

مدیر مدرسه ۳۵ هم از حضور ایمانی‌پور و همراهان وی در این مدرسه ابراز خرسندی کرد و گفت: این دیدار به‌طور قطع موجب تقویت روابط و ایجاد شوق و انگیزه در دانش‌آموزان فارسی‌آموز ارمنستان به‌ویژه این مدرسه می‌شود.

وی با تشکر از جمهوری اسلامی ایران و سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان برای حمایت از آموزش زبان فارسی، خاطرنشان‌کرد: کلاس آموزش زبان فارسی به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران تجهیز شده و کتاب‌های آموزشی امسال برای دانش‌آموزان به دست مدارس رسیده است.

مدیر مدرسه ۳۵ ابراز امیدواری کرد که در روند آموزش زبان فارسی در زمینه کمی و کیفی ارتقای چشمگیر ایجاد شود.

مدرسه ۳۵ در منطقه «اربونی» با یک‌هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز، یکی از مدارس فعال ارمنستان در حوزه آموزش زبان فارسی است که ۳۵۰ دانش‌آموز آن در مقاطع پنجم تا نهم زبان فارسی را به‌عنوان زبان رسمی فرا می‌گیرند.

برپایه این گزارش، حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط دانش‌آموزان مورد استقبال قرار گرفت، سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و سرود ملی ارمنستان توسط دانش‌آموزان این مدرسه اجرا شد.

اجرای نمایش آثار سعدی به‌ویژه حکایت‌های گلستان سعدی توسط ۲ نفر از دانش‌آموزان مدرسه ۳۵ از دیگر برنامه‌های این بازدید بود.

تومانیان یکی از نویسندگان ارمنستان نیز یکی از حکایت‌های گلستان سعدی را نمایش‌نامه‌خوانی کرد که به‌ویژه شعرخوانی او مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • مدرسه‌ای در روستای کَش طالقان با سه دانش آموز
  • پلیس آمریکا دانش‌آموز مسلح را در محوطه مدرسه کشت
  • با دانش آموزانم رفاقت دارم/نقش معلم در ترویج باورهای دینی
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است