Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@10:05:32 GMT

بوی ماه مدرسه با رنگ غلیظ گرانی

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۰۷۹۷۹

جامعه > آموزش - «خبر جنوب» در گزارشی نوشت: نبضِ تندِ این روزهای بازار نوشت افزار، تلنگر عجیبی به فصل فراموشی دفترهای کاهی چهل برگ و شصت برگ دهه شصت و هفتاد می زند.

اصلا برای همین، قصه مهر ماهِ امسال با همه سال های دیگر فرق می کند؛ از چالشِ قیمت ها گرفته تا کمبود نوک خودکار، چوب مداد و کاغذ دفتر، همه زورش را می زند تا روزهای اول پاییز امسال، مثل هر سال نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا تا همین چند روز پیش قبل از شمارش معکوس آغاز سال تحصیلی 98-97 جوهر خودکار در گمرک مانده بود و تولید کنندگان شرط کرده بودند که فقط با ارز 4200 تومانی آن را تحویل می گیرند.

هر چند بالاخره با موافقت دولت این مشکل حل شد اما در کاهش قیمت ها هیچ اثری نداشت و از بارِ اضطرابِ پدر و مادرهایی که می خواهند برای بچه هایشان کیف و کتاب بخرند کم نکرد.

این روزها لوازم‌ تحریر ٦٠‌ درصد گران ‌تر شده و مردم بر خلاف سال ‌های گذشته، دور مداد و دفترهای فانتزی را خط کشیده ‌اند و فقط لوازم ضروری می ‌خرند البته از نظر رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی، این رشد شصت هفتاد درصدی با توجه به نوسانات نرخ ارز، منطقی بوده و الان نیز هیچ کمبودی در این حوزه وجود ندارد. آن طور که موسی فرزانیان به «خبر جنوب» می گوید هنوز قیمت ها نهایی نشده و حتی بیشتر هم خواهد شد چنانچه در این میان حتی سرعت گرانی لوازم تحریر داخلی به دلیل کمبود مواد اولیه به مراتب بیشتر از اجناس خارجی بوده است.

این مسئول معتقد است گرانی، تاثیر خود را بر بازار عرضه گذاشته و کار و کاسبی فروشگاه های لوازم تحریر را از رونق انداخته است.

وقتی یک فروشنده سال گذشته مغازه اش را با ۲۰ میلیون تومان پر از جنس می کرده اما امسال با این مبلغ فقط می تواند چند کارتن جنس بخرد اوضاع از این بهتر نمی شود.

سال های قبل اتحادیه های لوازم تحریر برای ثبات قیمت ها دست به دامن نرخ گذاری می شدند اما در شرایط فعلی چنین امکانی وجود ندارد.

تا امروز هر خودکار خارجی ٥ هزار تومان، پاک‌ کن ٤ هزار تومان، مداد نوکی حدود ٣٥ هزار تومان و مداد رنگی ‌های ٣٦ رنگ هم ٧٥ هزار تومان بوده است. حدود ۳۰ طرح، مدل و برند خودکار در بازار موجود است که البته حسابشان از برندهای حرفه ای جداست.

بازه قیمتی برای خود‌‌‌کارهای معمولی از هزار تومان شروع می شود و تا هفت هزار تومان و ده هزار تومان هم می رسد. خود‌‌‌کارهایی با بازه‌ قیمت‌ های متوسط، بیشتر مارک ‌های کره‌ ای یا برند‌‌‌های مرغوب چینی یا ترک هستند‌‌‌ اما برند‌‌‌های خارجی دیگر، بازه قیمتی متوسط به بالا د‌‌‌ارند‌‌‌.

د‌‌‌فترچه های ٤٠ برگ هم از ٢ هزار شروع شد‌‌‌ه و تا ‌‌‌ ٥ هزار تومان می رسند. د‌‌‌فترچه ٦٠ برگ از حد‌‌‌اقل ٣ هزار تومان تا حد‌‌‌اکثر ٦٥٠٠ تومان قیمت د‌‌‌ارد‌‌‌ و د‌‌‌فترچه‌ های ١٠٠ برگ به بالا هم بسته به طرح جلد و تولید ‌‌‌‌کنند‌‌‌ه آن، قیمت هایش از ٦ هزار تومان شروع می ‌شود‌‌‌.

البته با تحلیل حرف های رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی، معلوم است این ها قیمت های نهایی نیست و هر آن بیشتر هم خواهند شد که البته از دیدگاه او منطقی است. از مداد و دفتر گذشته، کیف و لباس فرم هم معمولا بالای ۴۰۰ هزار تومان آب می خورد.

سال های قبل مردم دلشان به نمایشگاه های لوازم تحریر در آستانه ماه مهر خوش بود که امسال قیمت های آن نیز با قیمت های سطح شهر تفاوت چندانی ندارد هر چند تنها حسن نمایشگاه این است که تنوع اجناسش حداقل به تنوع اجناس بازار و فروشگاه های دیگر طعنه می زند.

تخفیف های ٧٠ و ٨٠‌ درصدی فروشگاه های اینترنتی هم کساد شده طوری که حتی در آستانه بازگشایی مدارس، گران فروشی اینترنتی هم سر زبان ها افتاده است.

در این میان کسانی هم هستند که حریصانه در خرید و انبار کردن لوازم تحریر عجله می کنند بی آن که بدانند یک د‌‌‌فتر با برگ ‌های سفید‌‌‌ حد‌‌‌ود‌‌‌ ٢ تا ٣ سال عمر می‌کند،‌‌‌ یک تراش، کمتر از چند ماه کُند‌‌‌ می ‌شود‌‌‌ و یک مد‌‌‌اد‌‌‌ هم اگر ارگانیک نباشد‌‌‌، فقط سه ماه د‌‌‌وام د‌‌‌ارد‌‌‌. پاکن ‌ها هم در بهترین حالت عمرشان به دو سال قد می دهد و بعد‌‌‌ از آن اکسید‌‌‌ه می ‌شوند‌‌‌ و خوب پاک ‌نمی ‌کنند‌‌‌. با این تفاسیر اما خرید‌‌‌ن ٢ تا ٣ د‌‌‌فتر یا مد‌‌‌اد‌‌‌ اضافه، خیال بچه مدرسه ای ها را در این اوضاع، راحت می کند.

البته این دو دلی ها در خریدن و نخریدن لوازم تحریر اصلا حال بازار را خوب نمی کند.

رییس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی گرچه این اطمینان را داده که فعلا هیچ کمبودی نیست اما با به تصویر کشیدنِ دست اندازهای چند ماه آینده و مشکلات تخصیص ارز در این مسیر، تاکید کرده که همه تولید کنندگان داخلی از این که نمی توانند مواد اولیه خودشان را تامین کنند می نالند.

ختم کلام این که حمایت با حرف نمی ‌شود. باید به تولید کننده لوازم تحریر، مواد اولیه بدهند، ارز در اختیارشان بگذارند و حال و روزش را درک کنند و دستش را بگیرند وگرنه سال به سال دریغ از مهر پارسال!
23231

کلید واژه‌ها : استان فارس - آسیب اجتماعی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان فارس آسیب اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۰۷۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدعلی نیک‌بخت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: برخی کارهای بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم.

بیشتر بخوانید: قیمت انواع میوه و سبزی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالاهای اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالاهای اساسی بود. ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیک‌بخت با اشاره به شیوه وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار کالاهای اساسی، گفت: تامین از طریق تولید داخل را دنبال می‌کنیم به همین دلیل سیاست حداکثرسازی و یکنواختی تولید محصولات کشاورزی را دنبال می‌کنیم تا نوسانات کمی و قیمتی به حداقل برسد. همزمانی عید نوروز و ماه رمضان فشار زیادی برای تامین مایحتاج مردم ایجاد کرد، اما با برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های انجام شده با کشاورزان، عرضه محصول به بازار و قیمت‌ها را کنترل کردیم.

وی ادامه داد: وقتی عرضه به اندازه کافی انجام شود قیمت متعادل می‌شود. تک تک محصولات در بخش‌های تولید، عرضه و نظارت را دنبال می‌کنیم. مازاد نیاز کشور را بدون محدودیت صادر می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خرید تضمینی در سال ۱۴۰۳ گفت: پیوند بین صنعت، بازرگان و تجارت با بخش تولید و کشاورزی را طبق تجربه سال گذشته ادامه می‌دهیم. صنایع غذایی به عنوان بخشی از زنجیره که مسوولیت فرآوری محصولات خام مواد کشاورزی را بر عهده دارد، مورد توجه جهاد کشاورزی است. این صنایع به خدمت تولیدکنندگان درآید. به عنوان مثال انواع میوه، سبزی‌جات و سیفی‌جات امکان فرآوری، عرضه به بازار داخل و صادرات را دارد.

نیک‌بخت ادامه داد: به صورت مرتب با صاحبان صنایع کشاورزی جلسه داریم و آنان را تشویق به خرید محصولات مازاد کشاورزان می‌کنیم تا این هدف‌گذاری انجام شود. برای محصولاتی چون برنج، چای و دانه‌های روغنی در تلاشیم دولت خرید تضمینی را انجام ندهد، بلکه بازرگانان وارد کننده یا کارخانجات تولید کننده را وارد به انجام این کار کنیم. به عنوان مثال اعلام کردیم ۷۰ هزار تن دانه روغنی را بازرگانان و وارد کنندگان روغن یا دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری کنند.

وی با اشاره به نوسانات قیمتی بازار میوه، گفت: هیچ کمبودی در هیچ بخش بازار میوه و تره بار وجود ندارد. گرانی‌های جاری ناشی از کمبود کالا نیست، بلکه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌های مسوول است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229149 برچسب‌ها میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها